De ce este rentabila o firma de curatenie in anul 2021?

martie 31, 2021 by Niciun comentariu

Exista foarte multe persoane care isi doresc sa aiba propriul business, si pentru care o firma de curatenie poate fi solutia ideala pentru viata de antreprenor. Acest articol va aduce la cunostinta care sunt cele mai solide argumente ale faptului ca o firma de curatenie reprezinta solutia ideala pentru cei care isi doresc sa inceapa un business pe timp de pandemie.

Cine vor fi clientii unei firme de curatenie?

Curatenia este extrem de importanta atat acasa cat si la locul de munca, iar din acest motiv trebuie sa punem cu totii pret pe aceasta. Deoarece foarte multe femei din fiecare localitate lucreaza in trei schimburi, sau pentru ca lucreaza de dimineata pana seara, nu mai au timp pentru a-si face curatenie in locuinte, iar in aceste conditii pot apela la serviciile profesionale de curatenie.

Curatenia este extrem de importanta, mai ales in contextul actual (Pandemia de Covid-19) asa ca majoritatea companiilor colaboreaza cu firme care presteaza servicii profesionale de curatenie, pentru a face curat in sediile acestora si in fiecare birou individual.

De asemenea, si institutiile publice apeleaza la serviciile acestor firme care vor face curatenie si care vor dezinfecta suprafetele din cladiri.

Asadar, dupa cum se poate vedea in randurile anterioare, atat persoanele fizice cat si persoanele juridice si institutiile statului au nevoie de servicii de curatenie, iar firmele de specialitate vor fi la dispozitia acestora, cu cele mai bune servicii de curatenie.

Cat de mare va fi investitia initiala?

Cei care isi doresc un astfel de business, cu siguranta se intreaba si cat de mare va fi investitia initiala pentru a putea incepe un astfel de business.

In primul rand sunt necesari banii pentru deschiderea unui SRL (societate cu raspundere limitata), iar aici includem si capitalul social. Cel mult 800 de lei sunt suficienti pentru acest prim pas.

Apoi trebuiesc achizitionate echipamentele pentru aspirat si masurat, dar si echipamentele pentru curatarea mochetelor si a pardoselii. Sunt necesare aspiratoare profesionale pentru praf, este necesara o trusa pentru spalarea geamurilor, dar si cel putin o scara cu inaltimi variabile.

In afara acestor echipamente de lucru, sunt necesare si diferite produse consumabile (solutii pentru spalat geamurile, solutii de curatat aragazul, solutii pentru lustruirea mobilierului, etc.

Undeva la 10.000 de lei sunt suficienti pentru inceput (cumparand doar minimul de consumabile). Apoi trebuie un mijloc de transport dar se poate folosi si masina personala pentru inceput, pentru deplasarea catre clienti, in vederea prestarii serviciilor.

Pentru inceput, administratorul firmei se poate ocupa de serviciile de curatenie, alaturi de inca un angajat, iar cand afacerea incepe sa functioneze conform asteptarilor, se pot face angajari.

Concluzii

Prima concluzie asadar este aceea ca serviciile de curatenie sunt extrem de importante, mai ales in clipa de fata, iar cei care nu se pot ocupa de acest proces, vor apela la ajutorul firmelor care presteaza servicii profesionale de curatenie.

Cu pana in 10.000 de lei se poate incepe o astfel de afacere, iar administratorul alaturi de un alt angajat se pot ocupa de toata activitatea, pana cand incheie mai multe contracte cu companii, saloane de infrumusetare, institutii ale statului, administratori de bloc pentru a face curatenie in scari de bloc, proprietari de case, etc. Apoi, firma poate face angajari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *