De ce merita cumparat un laptop second hand?

decembrie 30, 2020 by 2 comentarii

Incet dar sigur, laptopurile au inlocuit unitatile desktop, iar acest lucru nu a surprins pe nimeni dat fiind faptul ca un laptop este cel putin la fel de performant precum un PC.

Apoi, un alt avantaj foarte mare pe care un laptop il are in fata unei unitati desktop este reprezentat de faptul ca laptopul ocupa mai putin spatiu si necesita mai putin spatiu intr-o incapere.

Un laptop poate fi folosit in pat, la masa, pe masuta de cafea, sau oriunde altundeva. Un PC insa, are nevoie de o masa sau de un birou, si nu poate fi mutat la fel ca un laptop. In plus, pentru cei care au nevoie de un asemenea echipament atunci cand calatoresc (si nu numai), laptopul reprezinta cea mai buna solutie.

Ei bine, dar intrebarea care sta pe buzele tuturor este daca merita sa isi aleaga un laptop nou sau un laptop refurbished care costa ceva banuti, sau daca merita sa isi aleaga un laptop second hand?

Laptopuri second hand

Multe persoane care au nevoie de un laptop insa, aleg un laptop second hand, dat fiind faptul ca un astfel de echipament are o multime de avantaje majore.  Primul si cel mai important avantaj pe care il are un laptop second hand, este reprezentat de pret, un asemenea produs fiind mai ieftin decat un laptop nou sau refurbished.

Cu toate acestea insa, in trecut multe persoane evitau laptopurile second hand, pentru ca aveau preturi mai mici in comparatie cu laptopurile noi si comparativ cu laptopurile refurbished; dar calitatea produselor sh lasa de dorit.

Acum insa, laptopurile second hand sunt vandute la fel precum cele noi si cele refurbished, si vin insotite de un certificat de garantie valabil pana la 3 ani, iar daca produsul se defecteaza este reparat sau inlocuit de catre comerciant, cu un produs similar.

Acum exista laptopuri sh care au preturi super atractive, dar care sunt de cea mai noua generatie. Acestea sunt achizitionate de catre cei care au nevoie de laptopuri performante, dar nu doresc sa cheltuiasca foarte multi bani pentru a-si alege un laptop nou sau resigilat.

Ce trebuie sa stiu cand aleg un laptop sh?

Cei care cauta sa isi cumpere un laptop second hand, cu siguranta trebuie sa isi cunoasca nevoile mai intai de toate, astfel incat sa se asigure de faptul ca aleg un laptop care sa faca fata nevoilor si cerintelor.

Apoi, cei care cauta un laptop sh trebuie sa stie ca pot gasi laptopuri sh care arata si functioneaza precum cele noi, deci merita luate in considerare, in special cele i5 si i7.

Trebuie mentionat faptul ca un laptop sh merita cumparat doar de la un comerciant autorizat, care ofera factura fiscala si garantie. In acest fel, orice surprize neplacute ati avea, stiti la cine sa apelati pentru remedierea problemei.

Daca urmeaza sa cumparati un astfel de laptop, este important sa stiti cat rezista bateria incarcata (cel putin o ora fara ca produsul sa se inchida ar fi un timp decent), si sa va asigurati ca produsul nu prezinta urme de deteriorare.

Concluzie

Daca aveti nevoie de un laptop, este important sa va cunoasteti bugetul si necesitatile mai intai de toate. Indiferent de acest lucru insa, puteti gasi laptopuri second hand foarte performante, care arata si functioneaza perfect, si care cu siguranta vor putea face fata cerintelor dvs.

2 Replies to “De ce merita cumparat un laptop second hand?”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *