Obiective turistice in Cluj Napoca

noiembrie 22, 2020 by Niciun comentariu

Orasul Cluj Napoca este cel mai mare si cel mai frumos din Transilvania, iar cei care ajung sa viziteze cel putin odata Clujul, cu siguranta se indragostesc de ceea ce pot vedea in oras.

Clujul este orasul care a castigat si mai multa faima in ultimii ani (exceptand 2020 din cauza pandemiei de Covid – 19), din cauza faptului ca gazduieste pe Cluj Arena, renumitul festival Untold, la inceputul lunii August.

Exista insa multe motive pentru a vizita orasul, iar in continuare puteti descoperi cateva obiective turistice in Cluj Napoca, pe care merita sa le vizitati.

  1. Cetatuia

Fara doar si poate, atunci cand vizitati Clujul si doriti sa il vedeti de la inaltime, trebuie sa mergeti sa vizitati Cetatuia. Aici se afla vechea fortificatie care a fost ridicata in secolul al XVIII-lea, cu scopul de a controla orasul dupa ce pe Transilvania au pus stapanire austriecii.

Mai exista doar cateva ramasite din vechea cetate, dar pe deal a fost construit faimosul hotel Belvedere, si aici se afla si o cruce ridicata in cinstea martirilor Revolutiei din anul 1848.

Pe timpul zilei, puteti admira orasul de aici, insa privelistea pe care o veti vedea seara, cu siguranta este una fascinanta. Mergeti seara la cetatuie si vedeti orasul, si cu siguranta ramaneti fara cuvinte.

  1. Gradina Botanica Alexandru Borza

Aceasta gradina botanica din orasul din inima Transilvaniei este probabil cea mai frumoasa din tara. Se intinde pe o suprafata de 14 hectare, pe un teren care are configuratia variata. Aici puteti admira peste 10.000 de plante de pe toate continentele.

De mentionat este faptul ca gradina botanica din oras este impartita in mai multe compartimente, si anume ornamental, fitogeografic, sistematic, medicinal si economic. Aici mai exista alte zone foarte interesante, si anume Herbarul si Muzeul Botanic. Herbarul are 655.000 de coli din intreaga lume, toate avand o valoare stiintifica foarte importanta, si stau mereu la dispozitia studentilor romani si straini.

  1. Lacul Chios

In mod evident merita sa vizitati Parcul Central al orasului, care este cel mai mare si cel mai important din oras. Aici se afla si Lacul Chios, care cu siguranta este o oaza de relaxare minunata.

De mentionat este faptul ca acest lac are o istorie de peste 185 ani, si este inscris pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj incepand cu anul 2010. A fost inscris pe aceasta lista care este elaborata de catre Ministerul Culturii si Patrimoniul National din Romania.

Acest lac a fost creat de catre Asociatia Parcului in anul 1865. In fiecare an, de cand da vremea buna, lacul este plin de barci. Turistii si localnicii se plimba cu barca pe lac, pentru a se relaxa.

  1. Iulius Parc

Iulius Parc este de-asemenea, una dintre oazele de relaxare ale clujenilor. Aici vin o multime de localnici dar si turisti si locuitori din imprejurimi pentru a se relaxa. Parcul dispune de 10.000 de metri patrati de gazon pentru trafic intens, pietonal suspendat deasupra lacului. Aici exista de-asemenea si pista pentru alergare, pista pentru ciclisti, alei de promenada si spatii de relaxare unde exista banci.

Iulius Parc este intins pe o suprafata de peste 3 hectare, si a fost construit de catre Iulius Group, pentru comunitatea clujeana. Lucrarile de reamenajare au regenerat vegetatia datorita plantarii a peste 18.000 de arbusti si arbori care au diferite dimensiuni. Aici exista dupa cum spuneam si peste 10.000 mp de gazon special pentru trafic.

  1. Piata Unirii

Unul dintre cele mai importante locuri si simboluri ale orasului, este fara doar si poate, Piata Unirii. Aici puteti vedea atat Biserica Sf. Mihail, cat si statuia lui Matei Corvin din mijlocul pietei.

De jur imprejur, exista diferite alte constructii importante, cum ar fi Palatul Banffy (aici se afla Muzeul de arta), dar si cele doua cladiri construite in oglinda care deschid str. Iuliu Maniu. Tot aici se afla cladirea fostei primarii a orasului (pe latura sudica), dar si cladirea Bancii Nationale.

In coltul de sud – vest al pietei se afla si Hotelul Continental, acesta fiind unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din oras, si una dintre cele mai impresionante cladiri (constructia dateaza din 1894).

  1. Cluj Arena

Cluj Arena este stadionul pe care isi desfasoara meciurile de fotbal Universitatea Cluj. Cu toate acestea, cea mai frumoasa arena din tara in opinia multora (multi spun despre Cluj Arena ca este mai frumos decat National Arena), gazduieste si multe alte competitii sportive, pentru ca dispune de pista de atletism.

Cu toate acestea, cei mai multi turisti sosesc aici in luna august (la inceputul lunii), pentru a fi prezenti la festivalul Untold. Zeci de mii de turisti sosesc aici in fiecare an cu ocazia acestui eveniment.

Acestea sunt doar cateva dintre locurile pe care le puteti vizita in cel mai frumos oras din Ardeal. Cu siguranta insa, cand veti ajunge in oras si veti incepe sa explorati locurile, veti vizita multe alte locuri. Si la capitolul viata de noapte, Clujul sta foarte bine, unii ar spune ca sta mai bine si decat capitala.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *