Cele mai bune remedii naturiste impotriva racelii
Sistemul imunitar este principala arma in lupta impotriva racelii, a tusei si a gripei, iar din acest motiv suntem sfatuiti sa evitam sa luam medicamente. Cand vorbim despre remedii pentru acasa, cel mai bine este sa te concentrezi pe ingrediente realmente eficiente in lupta impotriva infectiilor respiratorii.
Iti prezentam 6 remedii naturiste, cele care sunt cele mai utile si care iti amelioreaza simptomele de gripa si raceala si care iti intaresc sistemul imunitar:
Usturoiul
Cu toti stim ca usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural si un supererou in lupta cu bacteriile si virusurile. Acesta are un puternic efect antiinflamator si totodata elibereaza caile respiratorii datorita aromei acestuia, foarte puternica.
Pentru ca sa beneficiezii cu adevarat de proprietatile pe care acesta le are, cel mai bine este sa il consumi crud, alaturi de cateva legume bogate in vitamine, ca de exemplu rosii, brocoli, morcovii.
Ai mare grija daca ai un stomac sensibil, deoarece daca consumi prea mult usturoi, acesta iti poate provoca disconfort. Daca ai tensiunea arteriala mica, trebuie sa retii faptul ca usturoiul are proprietati hipotensive si iti poate scadea si mai mult tensiunea, ceea ce poate sa duca la stare de slabiciune.
Ghimbirul
Este un alt remediu foarte important pe care natura ni-l ofera datorita proprietatilor sale antivirale si antiinflamatorii si acesta sustine de asemenea si procesul digestiv. Daca consumi regulat ghimbir acesta iti intareste sistemul imunitar.
Aceste poate sa fie consumat ca atare sau mai poate fi folosit sub forma de ceai impreuna cu lamaie si miere de albine. Ghimbirul pulbere este un condiment excelent pentru retete la cuptor si salate.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este recomandat indiferent daca ai racit sau nu, deoarece acesta este bogat in antioxidanti care sunt esentiali pentru buna functionare a sistemului imunitar.
Atunci cand ai racit este ideal sa consumi cat mai multe lichide, inclusiv ceai verde, dar ar trebui sa te gandesti la acest remediu ca la un remediu care previne raceala si alte afectiuni, in loc sa le trateze dupa ce acestea deja apar.
Miere, propolis si laptisor de matca
Datorita continutului de vitamine, minerale, enzime active, proteina dar si carbohidrati, mierea are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si antialergice. La fel ca si in cazul ceaiului verde, indicat este sa consumi miere chiar daca nu ai racit pentru a preveni.
Propolisul sau “penicilina ruseasca” dupa il numesc altii, iar asta datorita capacitatii de inhibare a ciupercilor, bacteriilor si virusurilor, deci trebuie luat in considerare atunci cand ai racit sau cand te confrunti in mod frecvent cu senzatia de gat iritat.
Laptisorul de matca este un cocktail de vitamine si acizi grasi sanatosi. Acesta trebuie tinut in permanenta la frigider si consumat zilnic, in cantitati mici. Poti sa faci o cura anuala cu laptisor de matca, preferabil in anotimpul rece, ca o modalitate de imunizare pe cale naturala.
Patrunjelul
Aceste contine mai multa vitamina C decat lamaia. Este usor de integrat in orice preparat si poate sa fie aliatul tau in lupta cu raceala. Pe langa continutul mare de vitamina C, acesta contine si antioxidanti puternici.
Mugurii de pin
Mugurii de pin sunt si acestia un remediu naturist impotriva racelii, datorita continutului lor bogat in tanini si vitamina C, pe langa alte substante care le ofera proprietati antiseptice si expectorante.
Sunt recomandati si in cazul in care tusesti, in cazul bronsitelor si chiar si al afectiunilor respiratorii. Se pot administra fie sub forma de ceai, fie ca si sirop. Inainte de a consuma muguri de pin sub orice forma, cel mai indicat este sa consulti un medic naturist.