Avantajele si dezavantajele vopsirii parului

noiembrie 11, 2020 by Niciun comentariu

In momentul in care vine vorba despre imaginea lor, femeile isi doresc ca aceasta sa fie perfecta din toate punctele de vedere, iar aici ne referim atat la corp, cat si la ten, dar mai ales la podoaba capilara, despre care vom discuta in continuare.

Doamnele si domnisoarele pun mare pret pe parul lor, iar din acest motiv aleg sa foloseasca diferite vopsele pentru par, diferiti decoloranti sau alte produse, pentru ca isi doresc un par care sa arate cu adevarat uimitor.

Foarte multe femei se vopsesc insa fara a cunoastetoate, sau cel putin o parte din avantajele si dezavantajele vopsirii parului, ceea ce poate dauna parului lor. In continuare puteti afla care sunt avantajele si dezavantajele vopsirii parului, iar apoi, puteti lua decizia de a va vopsi sau de a nu va vopsi parul.

Avantajele vopsirii parului

 1. In cazul in care parul este foarte gras, vopseaua de par este ideala datorita substantelor pe care le contine, pentru ca acestea contribuie la deschiderea cuticulelor firelor de par, iar astfel va fi eliminat excesul de sebum.
 2. Vopsirea parului se recomanda mai ales atunci cand doamnele si domnisoarele se confrunta cu aparitia firelor albe de par. Este foarte neplacut pentru o femeie sa ii albeasca parul, mai ales la o varsta tanara insa. Din fericire, cu o vopsire profesionala a parului, sau chiar prin vopsirea parului la domiciliu, se poate remedia problema.
 3. Vopsirea parului vine cu un alt avantaj semnificativ, si anume acela ca le ofera femeilor posibilitatea de a-si schimba look-ul in functie de cum doresc si cand doresc.
 4. Colorarea parului in culori deschise se recomanda atunci cand, doamnele si domnisoarele intentioneaza sa obtina un aspect mai tineresc.
 5. Un alt mare avantaj pe care il are vopsirea parului, este acela dea reda culoarea si stralucirea pierduta din cauza diversilor factori.
 6. Parul care este vopsit, este mult mai usor de coafat, dat fiind faptul ca este mai greu in comparatie cu parul care nu este vopsit.
 7. Se spune ca parul inchis la culoare este ideal pentru femeile mai plinute de fel, dat fiind faptul ca le ajuta sa para mai slabe. Culorile inchise au puterea de a subtia.
 8. Pentru femeile care au parul rar, vopsirea mai multor suvite multicolore reprezinta o alegere ideala, pentru a crea impresia de volum.

Exista si dezavantaje?

Tinand cont de aceste avantaje ale vopsirii parului, probabil va intrebati daca mai exista si dezavantaje. Ei bine, exista, iar unele sunt chiar foarte importante.

Dezavantajele vopsirii parului

 1. Femeile care aleg sa isi vopseasca parul prea des, se expun unor riscuri importante. Parul lor va deveni aspru, in timp ce varfurile li se vor despica.

2, Vopsirea parului poate fi una dintre cauzele aparitiei matretii in par, deci multe femei aleg sa se vopseasca mai rar din acest motiv.

 1. Pentru femeile cu scalpul uscat, vopsirea parului nu reprezinta o alegere ideala, in conditiile in care scalpul li se va usca si mai tare. De aceea, pentru aceste femei, se recomanda utilizarea balsamului dupa samponare.
 2. Un alt posibil dezavantaj al vopsirii parului, poate fi acela de a cauza iritatii la nivelul scalpului.
 3. Nu trebuie sa uitam ca odata cu trecerea timpului, culoarea parului dispare, deci este nevoie de o revopsire a parului.

Asadar, vopsirea parului vine la pachet atat cu avantaje cat si cu dezavantaje. Tocmai de aceea, fiecare femeie, trebuie sa le cunoasca si sa tina cont de ele pentru a-si vopsi sau nu parul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *