Ce puteti vedea in Delta Dunarii?

noiembrie 1, 2020 by Niciun comentariu

Romania are o multime de locuri fascinante pe care cu siguranta merita sa le vizitam cel putin odata in viata, iar Delta Dunarii este unul dintre acestea.

In cazul in care pana acum nu ati vizitat acest loc cu adevarat fascinant, cautati Delta Dunarii imagini pe Google, pentru a vedea cat de multe locuri frumoase aveti posibilitatea de a vedea.

Delta Dunarii inca din anul 1991 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, si este una dintre cele mai bine conservate delte fluviale din lume.

Puteti vedea in Delta Dunarii imagini frumusetea peisajului, puteti vedea fauna si vegetatia minunata din Delta, de care strainii s-au indragostit. In continuare puteti descoperi cateva locuri minunate pe care le puteti vedea in Delta.

  1. Vizitati orasul Tulcea

O vizita in Delta cu siguranta porneste din orasul Tulcea, care a fost atestat in anul 1506 si care este situat pe 7 coline din Dealurile Tulcei. Orasul este al doilea oras port al Romaniei ca marime, iar aici puteti vizita Monumentul Independentei, un obiectiv turistic care marcheaza reunirea Dobrogei cu statul Roman.

  1. Vizitati Padurea Letea

Fara doar si poate, cel mai celebru loc din Delta Dunarii este Padurea Letea, o rezervatie naturala care are peisaje pur si simplu impresionante. Padurea Letea este considerata a fi o mica junga din Delta, este locul in care aveti posibilitatea de a vedea mai bine de 2500 de cai salbatici care zburda in libertate.

Probabil nu aveati idee dar, Padurea Letea din Delta Dunarii este unul dintre foarte putinele locuri de pe continent (Europa) unde pot fi vazuti caii salbatici. Aici puteti vedea si diferite alte animale, iar dunele de nisip si padurea cu siguranta va vor impresiona, pentru ca trebuie sa recunoastem ca reusesc sa creeze un fascinant spectacol al naturii, care merita admirat.

  1. O vizita la Sulina

Fara doar si poate, cand alegeti sa vizitati Delta Dunarii, trebuie sa ajungeti si in orasul Sulina, care dispune de cea mai lata plaja de pe litoralul romanesc. Aici exista o plaja impresionanta, cu nisip ultra-fin.

Tot aici puteti admira volbura de nisip, o planta speciala care se afla pe lista speciilor protejate; insa de mentionat este faptul ca in Sulina pot fi vazute si alte locuri minunate cum ar fi Farul Vechi din Sulina, cimitirul Maritim. Puteti vedea cum si strazile sunt numerotate ca in New York (nu au nume ca la noi).

  1. Merita sa treceti si pe la Mila 23.

Unul dintre punctele preferate ale turistilor pentru explorarea Deltei Dunarii este fara doar si poate Mila 23, datorita faptului ca aici este mai liniste decat in alte zone.

Mila 23 este un sat pescaresc unde se pare ca timpul a ramas in loc. Aici puteti descoperi traditiile zonei, puteti vedea si diferite lacuri si canale in zona.

  1. Gura Portitei

In ultimii ani, Gura Portitei se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare printre turisti. Aici exista inca foarte multa liniste, fiind “un loc salbatic”. Aceasta este una dintre cele mai retrase destinatii de pe litoral, un loc in care va puteti bucura e soare si plaja, un loc in care va puteti bucura de liniste si relaxare.

Aceasta zona turistica este considerata de multi ca fiind un colt de rai, un loc in care cu siguranta merita sa mergeti sa va relaxati dupa o perioada in care ati muncit din greu.

  1. Sfantu Gheorghe

La Sfantu Gheorghe nu este tocmai usor de ajuns, dar cand veti ajunge aici, veti considera ca ati ajuns la capatul lumi. Veti descoperi o plaja de nisip superba, unde nisipul este deosebit de fin.

Aici este locul de intalnire al Dunarii cu Narea Neagra, este singura localitate de fapt in care se poate vedea atat Dunarea cat si Marea Neagra.

Acestea sunt doar cateva insa din locurile minunate pe care le puteti vizita in Delta Dunarii, unul dintre cele mai frumoase locuri din tara noastra. Alegeti o vacanta aici, si veti avea parte de experiente de vis!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *