Ce afaceri au succes la tara?

decembrie 20, 2020 by Niciun comentariu

Anul 2021 cu siguranta nu se anunta a fi unul grozav, dat fiind faptul ca 2020 a fost dupa cum sustin unii oameni, cel mai urat an din ultimul secol cel putin. Se anunta si o mare criza, asa ca multi sunt cei care se tem ca nu vor mai avea un loc de munca si ca nu vor mai avea din ce trai.

Pentru cei care locuiesc la tara in schimb, se poate ca vestile sa nu fie atat de rele, pentru ca pot incepe o afacere in anul 2021. Pare absurd sa discutam despre afaceri, cand deja am adus in discutie criza financiara despre care tot auzim la televizor si despre care citim pe internet ca va aparea in 2021.

Cu toate acestea, la tara exista alte posibilitati, oamenii pot creste animale, isi pot exploata la maxim terenurile agricole, si cu siguranta au mai multe posibilitati decat cei de la oras. Acesta este si motivul pentru care, multi dintre cei de la oras, s-au mutat deja la sat, iar altii s-ar muta cu ziua de maine daca ar avea posibilitatea.

Acest articol va prezinta foarte pe scurt, cateva idei de afaceri care pot fi incepute la tara, chiar si in anul 2021, care se anunta a fi un an foarte greu din punct de vedere financiar. Haideti asadar sa discutam pe scurt despre acest subiect, si sa vedem cele mai importante idei de afaceri in mediul rural din Romania in 2021.

  1. Cresterea albinelor

Chiar daca nu pare o afacere foarte profitabila, cu siguranta cresterea albinelor va poate oferi venituri lunare care sa va asigure un trai mai mult decat decent. Daca alegeti sa mizati pe certificarea ecologica, sansele de profit sunt mult mai mari.

Puteti vinde mierea de albine diferitelor magazine din zona, puteti incheia contracte cu acestea si cu diferite alte lanturi mari de magazine, puteti incheia contracte cu marile supermarketuri sau puteti vinde in piata.

Plus de asta, in afara de miere, mai puteti obtine bani si din vanzarea polenului, deci o asemenea afacere nu are cum sa nu fie profitabila. Intre timp, puteti desfasura si diferite alte activitati.

  1. Crescatorie de fazani

Cu siguranta, si o asemenea idee de afacere este una foarte buna, si poate fi demarata doar la sat. Se stie ca fazanii au o carne cu adevarat delicioasa, iar cei care au mancat pana acum carne de fazan, spun ca este cea mai buna carne de pasare.

Puteti obtine bani si din vanzarea carnii de fazani, dar mai ales datorita oualor vandute si penajului. Veti avea nevoie de 10 familii de fazani pentru inceput, o familie avand 3 femele si 1 mascul.

Va fi necesar sa aveti un incubator pentru oua, o hala pentru a creste puii, si o curte de cel mult 150 mp, unde sa va amenajati custile cu plasa pentru acestia. De mentionat este faptul ca fiecare fazan are nevoie de aproximativ 2 mp de spatiu.

  1. Cresterea prepelitelor

O alta super idee de afacere este aceea de a creste prepelite, pentru ca ouale le puteti vinde inca din prima zi. Cu 300 de lei puteti incepe o asemenea afacere. 300 de lei altii platesc pentru o pereche de adidasi, dar dvs. puteti incepe o afacere cu acesti bani.

Cumparati 15 prepelite ouatoare care costa cel mult 180 de lei. Veti avea nevoie de o baterie sau cusca pentru prepelite care costa 80 de lei, si de furaj pentru prepelite. Pe luna, o singura prepelita mananca 1 kg de furaje (30 de grame pe zi).

Apoi tot ce trebuie sa faceti este sa puneti cusca intr-un loc calduros si linistit, si fara curenti de aer, si sa va hraniti prepelitele, si sa strangeti ouale pe care le puteti vinde.

  1. Cultivarea plantelor medicinale

Am auzit cu totii despre lavanda si despre alte plante medicinale ca sunt utile pentru sanatate, iar multi se gandesc sa le cultive. Trebuie sa aveti doar un teren agricol la dispozitie, si puteti cultiva diferite plante medicinale pe care le puteti vinde la preturi super atractive.

Puteti chiar ca din plantele recoltate sa faceti uleiuri esentiale, pe care apoi sa le vindeti, iar veniturile vi se vor mari considerabil. Exista asadar diferite idei de afaceri care pot fi puse in practica la tara, chiar si cu un buget redus. Va mai puteti ocupa de agricultura bio, de fabricarea sapunului de casa, si nu numai.

Trebuie sa aveti o idee buna, trebuie sa va faceti un plan bun, si sa nu va fie frica sa incepeti. Munciti pentru visul vostru, pana cand nu va va plati altcineva sa munciti pentru visul lui!