Cele mai importante beneficii ale SEO

noiembrie 21, 2020 by Niciun comentariu

In cazul in care detineti o afacere care se desfasoara in mediul online, in mod evident doriti sa gasiti cea mai potrivita metoda de promovare a acesteia. Doriti sa gasiti o metoda prin care sa puteti atrage cat mai multe persoane catre site-ul de prezentare al firmei sau spre magazinul online.

Exista diferite metode prin care va puteti promova afacerea online, insa cand cunoasteti cele mai importante beneficii ale SEO, stiti ca aceasta este cea mai buna solutie.

SEO sau Search Engine Optimization reprezinta optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare, si este un proces care va imbunatateste vizibilitatea site-ului in paginile cu rezultate oferite de motoarele de cautare in functie de anumite cuvinte sau expresii cheie.

Veti descoperi in continuare, cele mai importante beneficii ale SEO, de care puteti avea parte daca luati legatura cu specialistii de la Creative Grande Seo.

  1. SEO vizeaza traficul de calitate

Fara doar si poate, cel mai important beneficiu al optimizarii SEO este acela ca vizeaza traficul de calitate, si este o metoda de promovare a afacerii pe termen lung. Chiar daca este o strategie pe termen lung, SEO este modalitatea potrivita pentru a atrage doar vizitatori interesati de produsele si serviciile dvs.

  1. Nu trebuie sa platiti pentru anunturi in SEO

Clasamentele organice ale motorului de cautare Google sunt bazate in totalitate pe ceea ce algoritmul sau determina a fi cele mai bune rezultate pentru orice interogare data.

Aceasta inseamna ca, odata ce ati creat o pagina pe care motorul de cautare o considera demna de a directiona utilizatorii catre ea, aceasta poate continua sa atraga trafic pe site-ul dvs. luni de zile (sau chiar ani) dupa ce ati publicat-o.

Desigur, cercetarea si scrierea continutului de inalta calitate sunt factori care necesita o investitie. Aceasta investitie va fi fie sub forma de timp, daca alegeti sa o creati singur, fie de bani, daca alegeti sa angajati o agentie de marketing digital care sa creeze continut de calitate pentru dvs.

Dar, odata ce ati facut acea investitie initiala, nu exista costuri continue pentru a continua sa atrageti trafic catre continutul dvs. S-ar putea sa fie nevoie sa actualizati pagina la fiecare cateva luni, in functie de natura subiectului. De asemenea, este posibil sa fie nevoie sa adaugati si sa imbunatatiti continutul daca concurentii dvs. decid sa vizeze acelasi cuvant cheie.

In ceea ce priveste anunturile platite, veti beneficia de trafic pe site doar atat timp cat platiti anunturile. Cand acestea expira, expira si campania dvs. de promovare in mediul online. De aceea, SEO este o metoda mult mai eficienta.

  1. SEO va aduce mai multi vizitatori pe site decat PPC

Desi anunturile PPC apar deasupra clasamentelor organice, 71,33% din cautari au ca rezultat un click pe un rezultat organic pe prima pagina. Este dificil de spus de ce este acest lucru, desi cea mai logica concluzie este ca utilizatorii au incredere in algoritmul Google.

  1. SEO ajuta PR

Desi SEO si PR pot parea strategii de marketing complet separate, le puteti folosi impreuna  pentru a maximiza rezultatele pe care le vedeti de la fiecare. Cea mai mare legatura dintre cele doua consta in construirea de legaturi.

Obtinerea de linkuri de pe site-uri web de renume este cu siguranta o componenta principala a oricarei strategii de optimizare SEO. Aceasta inseamna ca una dintre cele mai mari parti ale activitatii unui profesionist SEO este de a identifica oportunitati de plasare sau acoperire pe bloguri din industrie, publicatii de stiri si alte site-uri relevante.

Si avand in vedere ca o strategie de PR se invarte in jurul obtinerii unor publicatii si influenti proeminenti care sa vorbeasca despre compania dvs., aceasta prezinta o oportunitate imensa.

Atunci cand utilizati cercetarea privind construirea de linkuri pentru a gasi noi modalitati de a va prezenta marca in fata consumatorilor, veti fi mult mai eficient in distribuirea continutului catre potentiali clienti si clienti.

  1. Clasare inaintea concurentei

Astazi, SEO este considerat pe larg un element esential al oricarei strategii de marketing. De fapt, 61% dintre specialistii in marketing spun ca imbunatatirea SEO si imbunatatirea prezentei lor online este o prioritate.

Aceasta inseamna ca probabil, concurentii dvs. iau deja masuri pentru a obtine o pozitie cat mai buna in rezultatele cautarii. Si cu o strategie SEO proprie puteti tine pasul cu acestia, sau ii puteti depasi, astfel incat sa ramaneti competitiv pe piata.

  1. SEO promoveaza o mai buna gestionare a costurilor

SEO reduce costurile publicitare. Cand aveti deja un clasament de top, nu este necesar sa platiti pe click sau sa faceti publicitate paginii dvs. Veti continua sa ramaneti peste restul rezultatelor cautarii, atata timp cat utilizatorii de internet dau clic pe linkurile dvs. de cautare.

  1. SEO creeaza credibilitatea marcii

Clasarea pe prima, a doua sau a treia pozitie in Google, poate oferi clientilor ideea ca sunteti unul dintre jucatorii de top din industrie. Arata ca sunteti popular si ca multi utilizatori v-au cercetat.

Pe de alta parte, clientii pot crede ca nu sunteti inca bine-cunoscuti sau chiar un jucator nou in industrie, daca va aflati in partea de jos a rezultatelor motorului de cautare. Acest lucru poate determina, de asemenea, unii clienti sa creada ca nu aveti buget pentru a va stimula site-ul web pentru rezultate de cautare mai bune.

  1. SEO ajuta la stabilirea gradului de constientizare a marcii

Constientizarea marcii este masura in care piata tinta recunoaste un brand. Aceasta se refera la cat de familiarizati clientii dvs. cu produsul sau serviciul dvs. Potrivit Investopedia.

Optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare asigura ca produsul dvs. este usor de gasit de motoarele de cautare printr-o cautare obisnuita si organica. Odata ce ramaneti in fruntea clasamentului, utilizatorii de internet va vor putea vedea mai mult.

Acest lucru duce la o tendinta mai mare de a face click pe linkul dvs., ceea ce duce utilizatorii la site-ul dvs. web. Unul dintre beneficiile SEO pentru afacerea dvs. este sa stabiliti si mai mult constientizarea marcii dvs.

  1. SEO poate fi o strategie de marketing pe termen lung

SEO este o strategie de marketing pe termen lung. Sase luni este durata minima pentru ca un site web sa mentina o clasare optima. Dupa o campanie SEO insa care dureaza mai mult de 6 luni (9 – 12 luni), cu siguranta rezultatele vor fi vizibile, mai ales daca de aceast lucru se vor ocupa specialisti, precum cei de la Creative Grande Seo, care va propun cele mai bune solutii.

  1. SEO imbunatateste viteza site-ului web

Viteza site-ului dvs. web va poate afecta clasamentul pe diverse site-uri web ale motoarelor de cautare. Stiti ca o intarziere de incarcare de doua secunde pentru site-ul dvs. va va costa 4,3% din vanzare? Viteza conteaza pentru a evita reducerea satisfactiei clientilor si pentru a promova in continuare o experienta mai buna a utilizatorului.

Acestea sunt doar 10 dintre cele mai importante beneficii ale SEO. Cu siguranta insa, este recomandat sa luati legatura cu profesionistii de la Creative Grande Seo, care vor gasi solutia optima pentru afacerea dvs.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *