Avantajele instalarii unui termostat inteligent

noiembrie 22, 2020 by Niciun comentariu

Vara este acea perioada anului in care este necesar sa va puteti controla sistemul HVAC. Instalarea unui termostat inteligent va poate ajuta sa aveti racoarea dorita in casa, fara a suporta costuri mari in acest sens.

Mai multe detalii despre avantajele in ceea ce priveste alegerea si instalarea unui termostat inteligent veti putea descoperi in randurile care urmeaza, deci merita citit pana la final.

  1. Minimizati costurile energetice

Poate ca cel mai mare motiv pentru a trece la un termostat WiFi este cel legat de economia de costuri energetice. Cu un termostat inteligent, este usor sa va programati HVAC-ul sa functioneze mai putin in timp ce sunteti la locul de munca sau oriunde altundeva dar nu acasa.

Datorita utilizarii unui termostat smart, veti consuma mai putina energie racindu-va casa numai in timp ce va aflati in ea. Puteti  sa programati termostatul inteligent, cu scopul de a incepe sa functioneze chiar inainte ca membrii familiei sa inceapa sa vina acasa.

Cat va asteptati sa economisiti in cazul in care alegeti un astfel de termostat? Trebuie mentionat faptul ca diferiti producatori promoveaza diferite niveluri de economii, dar termostatul inteligent Nest sustine ca veti economisi 15% din costurile de racire si 10-12% din costurile de incalzire.

Producatorii termostatelor inteligente Ecobee sustin ca, clientii economisesc 23% la costurile combinate de incalzire si racire.

  1. Va puteti monitoriza consumul de energie

Aproape fiecare dintre termostatele inteligente care se gasesc pe piata la ora actuala, le permit utilizatorilor sa urmareasca consumul de energie.

Puteti construi un profil energetic pentru locuinte care sa va spuna cum s-a schimbat consumul de energie in timp, cum este posibil sa va afecteze costurile energetice in viitor si cum va puteti ajusta preferintele de incalzire si racire pentru a reduce si mai mult costurile in ceea ce priveste energia.

  1. Controlati termostatul de la distanta

Un alt avantaj popular al instalarii unui termostat WiFi este acela ca va permite sa controlati de la distanta temperatura din casa dvs.

Daca veniti acasa devreme si doriti ca locuinta dvs. sa fie racita inainte de a ajunge, puteti sa va conectati pur si simplu la aplicatia termostatului si sa va ajustati programul de racire pentru ziua respectiva.

Daca plecati in vacanta, va puteti schimba programul de racire pentru a mentine casa mai calda in timp ce sunteti plecat.

Aveti o casa de vacanta de intretinut? Termostatul dvs. va va trimite alerte pentru a va informa daca temperatura interioara din casa dvs. a scazut sau a crescut peste limitele stabilite, astfel incat sa puteti monitoriza daca HVAC-ul dvs. functioneaza corect sau nu de departe.

  1. Scoateti Hassle din programarea utilizarii HVAC

Multi proprietari rezista tentatiei de a instala un astfel de termostat wifi, deoarece isi fac griji ca ar fi greu de programat sau ca ar fi prea greu sa regleze programul de incalzire si racire pentru a tine cont de schimbarile sezoniere ale utilizarii casnice.

Dar de fapt, programarea utilizarii incalzirii si racirii este mai usoara cu un termostat inteligent, si nu doar pentru ca nu trebuie sa ramaneti la curent cu reglarea personala a temperaturii de zi cu zi.

Cele mai multe termostate inteligente au detectoare de miscare, astfel incat sa poata spune cand membrii gospodariei sunt acasa si activi. In timp, aceste termostate pot invata cateva din tiparele de miscare ale familiei dvs. atunci cand casa trebuie racita sau incalzita, si pot folosi chiar si aceste date pentru a regla un program de incalzire si racire pentru a tine cont de schimbarile sezoniere in modul in care va folositi casa.

  1. Sunt usor de instalat

Instalarea unui termostat inteligent este usoara, atata timp cat aveti cablajul corect al termostatului. Scoateti capacul curent al termostatului si aruncati o privire asupra cablajului.

Aveti nevoie de un fir de termostat C. In cazul in care observati un fir marcat cu C sau cu cuvantul comun si alte fire marcate cu R, W, Rc sau Rh, ar fi mari sansele sa puteti instala un termostat inteligent conform instructiunilor producatorului.

In cele mai multe sistuatii, tot ce trebuie sa faceti este sa taiati puterea termostatului, sa scoateti termostatul vechi, sa conectati firele la noul dvs. termostat, sa instalati noul termostat, dupa care trebuie sa restabiliti alimentarea si sa urmati instructiunile de programare, asa cum vi se solicita si asa cum este descris de catre producator.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *