Cauze comune ale deteriorarii parbrizului auto

ianuarie 3, 2022 by Niciun comentariu

Unul dintre aspectele frustrante ale detinerii vehiculului este inevitabila reparatie a parbrizului. Pe langa faptul ca avand permisul crapat sau fisurat poate fi incomod in timpul condusului, sunt sanse mari si sa primesti o amenda daca te depisteaza politia in trafic.

Tocmai din acest motiv, daca ai parbrizul spart sau putin fisurat, alege sa-l repari daca este posibil acest lucru, sau daca nu inlocuieste-l cu un parbriz auto nou. Alege un atelier auto profesionist pentru inlocuirea acestuia. Acolo vei beneficia cel mai probabil si de o garantie pentru reparatia parbrizului sau pentru inlocuirea acestuia.

Pana atunci insa, vom vedea care sunt cateva dintre motivele datorita carora, parbrizul unui autoturism se poate sparge sau fisura, indiferent de ce marca si model auto discutam.

Schimbari bruste de temperatura

Dupa un timp schimbarile de temperatura pot afecta geamul automobilului. Sticla este proiectata sa se extinda si sa se contracte in functie de temperatura, dar poate face fata doar pana la un anumit moment dat. Daca fluctuatia este extrema, cum ar fi aruncarea cu apa fierbinte pe un parbriz inghetat pentru a indeparta zapada sau gheata de pe parbriz, sunt foarte mari sansele ca acesta sa crape.

Nu putine au fost situatiile in care conducatorii auto au ajuns cu masinile in service pentru inlocuirea parbrizului dupa ce au procedat astfel. Deci, mai bine folositi solutiile pentru dezghetarea parbrizului sau porniti motorul si porniti dezaburirea parbrizului si asteptati. Mai bine stati cateva minute cu motorul pornit decat sa fie nevoie sa inlocuiti parbrizul. Veti evita si o cheltuiala, si nu va trebui sa lasati masina in service.

Accident de masina

Multe parti ale vehiculului dumneavoastra sunt proiectate sa se desprinda in caz de coliziune pentru a absorbi sau a minimiza impactul. Parbrizele nu sunt diferite. Daca impactul este suficient de semnificativ pentru a deteriora structura vehiculului dvs., parbrizul se va sparge. Cu toate acestea, calirea si straturile de protectie impiedica geamul sa se sparga in cioburi periculoase. Pentru a mentine siguranta si integritatea, daca parbrizul este deteriorat chiar si putin doar (fisuri mici), este recomandat sa fie inlocuit cat mai repede sau reparat daca acest lucru mai este posibil.

In accidente minore, resturile zburatoare va pot ciobi sau crapa sticla. Daca da, este posibil sa il puteti repara in siguranta in loc sa il inlocuiti. Este important sa acordati atentie chiar si celor mai mici fisuri, deoarece acestea se pot extinde cu timpul, mai ales datorita unor factori precum temperatura si vibratiile din miscarea vehiculului. Daca este lasata nerezolvata, eventuala reparatie se poate transforma intr-o inlocuire completa.

Sticla de calitate scazuta

Parbrizul auto de inalta calitate trebuie sa indeplineasca standardele de siguranta. Exista insa situatii in care parbrizul original al masinii este inlocuit din diverse motive (accident, fisuri mari, etc.), cu unul fabricat din sticla de calitate scazuta. Aceasta cu siguranta nu are o durata de viata la fel de mare. Este posibil sa vedeti ca apar zone neclare sau alte distorsiuni in sticla, iar in astfel de situatii este necesar sa reveniti imediat la service pentru inlocuirea parbrizului. In mod normal, service-ul trebuie sa suporte toate costurile.

Instalare necorespunzatoare

Daca cel care s-a ocupat de operatiunea de inlocuire a parbrizului este instruit necorespunzator, nu are echipamentul potrivit sau il foloseste necorespunzator, ati putea avea o mare problema. Parbrizele instalate incorect creeaza o problema uriasa de siguranta. Exista cateva semne care arata ca parbrizul dvs. a fost instalat incorect:

  • Are goluri intre cadru si sticla.
  • Se zdranganeste, vibreaza sau scoate sunete de trosnire.
  • Se dezvolta noi fisuri.
  • Apa se scurge in jurul lui.
  • Puteti simti sau auzi vantul navalind.
  • Sticla pare ondulata sau neclara.

Daca vedeti oricare dintre aceste semne, mergeti de urgenta la service. Nu este firesc ca aceste semne sa apara, iar parbrizul trebuie demontat si reinstalat, sau daca nu se mai poate, inlocuit cu altul nou. Si in aceasta situatie, costurile trebuie sa fie suportate de catre service. Cei de acolo sunt responsabili de inlocuirea parbrizului, si trebuie sa suporte aceasta consecinta.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *