Cum sa conectati Android sau iPhone la Windows 10

septembrie 20, 2021 by Niciun comentariu

Una dintre cele mai fantastice caracteristici ale sistemului de operare Windows 10 este capacitatea sa de a se conecta cu dispozitive Android si iOS. Aceasta functie este deosebit de utile dat fiind faptul ca va permite sa partajati fotografii sau sa trimiteti pagini web de pe smartphone pe laptop sau pc.

Mai mult, puteti vizualiza cronologia PC-ului dvs. pe smartphone, si de asemenea puteti primi notificari de aplicatii telefonice direct pe computerul dvs. in aplicatia Telefon, fara a fi nevoie sa utilizati un cablu USB sau sa va conectati la aceeasi retea.

Functia este de asemenea destul de personalizabila pentru a permite o legatura perfecta intre dispozitivele Android si iOS. Daca utilizati un dispozitiv Android sau iOS, cititi mai departe pentru a vedea cum il puteti conecta la computerul dvs. Windows 10.

Conectarea unui smartphone la laptop/pc

Pasul 1: Actualizati sistemul de operare sau descarcati aplicatia “Telefon”

Daca nu v-ati actualizat sistemul de operare, vizitati Microsoft Store si descarcati aplicatia. Cu toate acestea, daca v-ati actualizat deja sistemul de operare Windows 10 odata cu actualizarea din octombrie 2018, aplicatia Telefon ar trebui sa fie deja instalata. Deci, accesati bara de cautare de langa butonul de pornire Windows si tastati aplicatia „Telefonul dvs.”.

Retineti ca uneori chiar si dupa actualizare, computerul dvs. va poate cere sa actualizati aplicatia „ Telefonul dvs. ”. Doar mergeti mai departe si actualizati aplicatia si totul va fi setat.

Pasul 2: Deschideti aplicatia Telefon

Odata ce aplicatia dvs. este actualizata, faceti click pe ea pentru a incepe. Pentru a incepe, vi se va cere sa va conectati cu contul dvs. Microsoft.

Pasul 3: Alegeti tipul de dispozitiv de conectat

Pasul 4: Introduceti numarul de telefon mobil

Odata ce v-ati conectat la contul dvs. Microsoft, aplicatia va va solicita sa introduceti numarul de telefon mobil. Faceti click pe Trimitere si aplicatia va va trimite un link catre telefon prin mesaj text.

Pasul 5: Descarcati si instalati aplicatia Your Phone Companion

Pe smartphone-ul dvs. Android, atingeti linkul text si va va duce direct la magazinul dvs. Google Play. Acum descarcati si instalati aplicatia „Your Phone Companion” pentru Android. Aceasta aplicatie nu este necesara pentru a conecta iPhone la Windows 10. Pe iPhone, instaleaza browserul Microsoft Edge.

Pasul 6: Conectati-va la telefon

Acum deschideti aplicatia Your Phone Companion / Microsoft Edge si conectati-va cu contul dvs. Microsoft. Dupa ce v-ati conectat, permiteti permisiunilor aplicatiei sa va ajute telefonul si computerul sa lucreze impreuna.

Pasul 7: Permiteti telefonului sa se conecteze cu computerul

Dupa ce ati permis permisiunile, veti vedea o notificare pe ecranul telefoanelor dvs. care va solicita sa „permiteti” conectarea la aplicatia „Telefonul dvs.” de pe desktop. Atingeti „Permiteti”.

Pasul 8: Esti pregatit!

Acum puteti sa partajati articole intre smartphone si computer. Desi exista momente in care aplicatia pentru computer poate ramane blocata pe ecran, cel mai bun lucru este sa inchideti aplicatia si sa o deschideti din nou, astfel incat sa se poata reimprospata.

Acest lucru va va permite sa vedeti toate mesajele text si imaginile realizate recent cu dispozitivul. Toate imaginile si textele noi vor fi afisate in aplicatie si puteti utiliza acum computerul pentru a trimite mesaje text sau edita imagini de pe telefon.

Cum sa va deconectati dispozitivul Android sau iOS de la Windows 10

Daca doriti sa va deconectati dispozitivul de Windows 10, urmati pasii simpli care urmeaza.

Accesati sectiunea Telefon.

  • Faceti click pe gestionati toate dispozitivele conectate la contul dvs.
  • Un browser va aparea intr-o fereastra noua. Localizati telefonul pe lista si faceti click pe „Deconectati acest telefon”.
  • Exista de asemenea, optiunea Deconectati computerul. Cu toate acestea, aceasta optiune va opri toate dispozitivele Android si iOS conectate.

Concluzie

Dupa cum puteti vedea, conectarea dispozitivului iOS sau Android este foarte usoara. Daca ati urmat deja pasii de mai sus, va puteti bucura acum de confortul pe care Windows 10 il aduce. Speram ca vi s-a parut util acest ghid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *