Ceaiul de menta si beneficiile lui

noiembrie 1, 2020 by Niciun comentariu

Ceaiul de menta a fost folosit inca din cele mai vechi timpuri, pentru a trata diferite afectiuni. Acest articol va prezinta ceaiul de menta si beneficiile lui, deci cu siguranta merita sa cititi pana la final pentru a afla informatii utile despre acesta.

Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului de menta

  1. Calmeaza durerile de stomac

Efectele racoritoare ale mentolului in ceaiul de menta ajuta la calmarea durerilor de stomac in mai multe moduri. In primul rand, trebuie precizat faptul ca mentolul relaxeaza muschii stomacului care se pot contracta si pot provoca crampe. Efectul racoritor al mentolului poate sa imbunatateasca circulatia si sa amelioreze inflamatia care provoaca dureri de stomac.

A doua modalitate prin care ceaiul de menta ajuta la ameliorarea durerilor de stomac este ca ajuta la eliminarea cauzei durerii. Mentolul care face parte din compozitia mentei este foarte eficient pentru ca stimuleaza secretia sucurilor gastrice care pot descompune alimentele si accelera digestia. Ceaiul de menta poate sa reduca senzatia de plinatate si poate reduce inflamatia care va provoaca balonare.

2.Imbunatateste digestia

Impreuna cu calmarea stomacului suparat, ceaiul de menta poate ajuta la reglarea digestiei pentru a mentine totul functional. Un studiu realizat la Universitatea din Exeter a aratat ca ceaiul de menta muta gazele pe tot corpul, ameliorand astfel senzatia de balonare si crampe.

Mentolul pe care il contine ceaiul de menta creste de asemenea bila in stomac, ceea este de folos pentru digestia alimentelor mai eficient. Acest lucru reduce simptomele diareei si constipatiei si va poate ajuta sa va mentineti sistemul functional in mod optim.

Mentolul relaxeaza muschii din tractul digestiv, facand ceaiul de menta o alegere excelenta pentru persoanele care sufera de sindromul intestinului iritabil.

  1. Reduce stresul

Ceaiul de menta este comun in aromoterapie si Ayurveda ca o modalitate de a reduce stresul si de a spori bunastarea generala si linistea, datorita faptului ca are calitati naturale sedative care va ajuta sa va relaxati dupa ce ati avut o zi lunga.

Consumul de ceai fierbinte de menta poate fi foarte eficient pentru scaderea temperaturii corporale generale, permitandu-i corpului sa se relaxeze si sa atenueze orice inflamatie. Proprietatile antiinflamatorii reduc de asemenea tensiunea arteriala, inducand o stare calma.

Ceaiul de menta trebuie mentionat faptul ca nu contine cafeina in mod natural, astfel incat il puteti bea in orice moment al zilei, fara a va face griji cu privire la insomnie. Lipsa cofeinei inseamna de asemenea, ca nu va veti simti nervos, si este principalul motiv pentru care este utilizata pentru relaxare si ameliorarea stresului.

  1. Previne greata

Ceaiul de menta are proprietati antispastice care pot trata senzatiile de greata si care pot preveni varsaturile. Mirosul de menta poate inhiba senzatiile de greata, in timp ce compusii organici din menta ajuta la calmarea muschilor stomacului care se contracta si duc la varsaturi.

Consumul de ceai de menta inainte de a urca intr-un avion, sau pe o barca, sau in timp ce va aflati la bordul unei barci poate ajuta la vindecarea sentimentelor de rau de miscare sau de rau de mare.

  1. Reduce febra

Unul dintre ingredientele principale din ceaiul de menta este mentolul, care s-a dovedit ca ajuta la reducerea febrei. Beti o ceasca fierbinte de ceai de menta care va induce transpiratia, aceasta fiind modul natural de racire al corpului.

Lichidele suplimentare incurajeaza de asemenea detoxifierea, astfel incat corpul dumneavoastra poate elimina cauza racelii, gripei si febrei.

In acelasi timp, mentolul functioneaza intern pentru a scadea temperatura, reducandu-va astfel febra. Mentolul este de asemenea, un relaxant natural al muschilor, astfel incat ajuta la ameliorarea durerilor care apar impreuna cu febrele mari.

  1. Combate raceala obisnuita si gripa

In momentul in care aducem in discutie ceaiul de menta si beneficiile lui, trebuie mentionat ca acesta are in compozitie o multime de compusi care contribuie la combaterea racelilor in timp ce va creste imunitatea.

Beti o ceasca fierbinte de ceai, pentru ca aceasta este una dintre cele mai populare modalitati de a calma durerile in gat.

Ceaiul de menta relaxeaza muschii gatului care provoaca o tuse iritanta. Deoarece mentolul este un relaxant muscular, ceaiul de menta poate fi de folos pentru deschiderea cailor respiratorii, ameliorand congestia si ameliorand racelile severe, cum ar fi bronsita.

Antioxidantii din ceaiul de menta cresc circulatia si permit celulelor albe din sange sa calatoreasca mai repede in tot corpul, crescand viteza cu care corpul dumneavoastra poate lupta impotriva virusilor si bacteriilor.

Ceaiul de menta are proprietati antibacteriene care ajuta la indepartarea bacteriilor daunatoare sistemului imunitar.

Ceaiul de menta are de asemenea vitamine si substante nutritive in componenta, care sunt esentiale pentru a stimula sistemul imunitar, astfel incat sa va imbolnaviti mai rar.

Cu compusi precum antioxidanti, vitamina B, potasiu si calciu, corpul poate absorbi mai usor substantele nutritive si poate lupta impotriva invadatorilor pentru a ramane sanatos.

  1. Imbunatateste constientizarea si concentrarea mentala

Intr-un studiu publicat in Jurnalul International de Neurostiinte, cercetatorii au descoperit ca menta imbunatatea memoria si vigilenta. Oamenii de stiinta nu sunt sunt insa foarte siguri daca mirosul de menta sau al unui compus intern este motivul acestei concentrari sporite.

Studiile au aratat ca parfumul mentolului stimuleaza zona hipocampului care controleaza claritatea mentala si concentrarea. Rezultatul atunci cand bei ceai de menta este un sentiment sporit de intinerire si o concentrare reimprospatata care te poate ajuta sa abordezi ziua.

  1. Trateaza respiratia urata

Nu intamplator, cea mai mare parte a pastei de dinti contine o forma de menta. Cu o senzatie curata, proaspata si mentolata care combate halitoza care provoaca respiratie urat mirositoare, menta este un adevarat erou cand vine vorba de respiratie proaspata.

Mirosul aromat pe care ceaiul de menta il are, poate ajuta la camuflarea respiratiei urat mirositoare, in timp ce proprietatile antibacteriene functioneaza din interior pentru a distruge germenii si bacteriile care provoaca respiratia urat mirositoare.

Ca sa va puteti bucura de beneficiile respiratiei proaspete ale ceaiului de menta, alegeti sa beti o ceasca dimineata dupa ce va treziti, sau cand apare respiratia urat mirositoare.

De asemenea, puteti sa beti ceai de menta dupa ce ati consumat alimente mirositoare cum ar fi de exemplu ceapa sau usturoiul, in vederea neutralizarii mirosurilor.